Szórólap készítés, szórólap nyomtatás

A szórólap napjaink egyik legnépszerűbb és talán a legköltséghatékonyabb megoldás szolgáltatásunk vagy vállalkozásunk népszerűsítésére, különböző rendezvények népszerűsítésére.  A szórólap készítés és szórólap nyomtatás manapság szinte minden nyomda technikával tevékenykedő vállalkozás egyik fő tevékenysége. A papírra nyomtatott szöveg és grafika elkészítése manapság már szinte kizárólag számítógépen készül el a szóróanyaghoz. A digitális korszak előtt különböző alternatívák léteztek az iratok, könyvek sokszorosítására.

Az írás tudománya feltehetőleg Kr.e 4000 évvel alakult ki, első ismert formája az egyiptomi hieroglifák voltak majd ebből pedig sok év és rengeteg átalakulás során az ékírás.

Idővel az írás elterjedésével igény volt a iratok sokszorosítására mivel a kézzel másolt iratok rengeteg időt és energiát igényeltek . Pecsétnyomók és bélyegzők már léteztek a nyomdagép feltalálása előtt is , ezekből fejlődtek ki később a fa tábla metszetek amellyel kisebb terjedelmű szövegeket lehetett papírra vetni. A nyomtatás elterjedésével a betűmetszés az új szakma segédiparága lett. Eleinte két elterjedt módszere volt a nyomtatásnak ezek pedig a magasnyomtatás, valamint a mélynyomtatás. a 20.századra pedig rájöttek a síknyomtatás módszerére. Az ofszet nyomtatás a nyomdaipar fejlődése során mindkét korábbi módszert háttérbe szorította majd pedig évekkel később a számítógépek fejlődésével a digitális nyomda technika vette át a helyét napjaink és a jövő nyomdaiparának technikájában.

Updated: április 3, 2017 — 5:02 du.