Bejárati ajtó típusok

A bejárati ajtóknak számos típusa létezik, készülnek szabvány vagy egyedi méretű és kialakítású, egy vagy kétszárnyas, tömör kivitelű vagy üvegezéssel ellátott, valamint oldal és felülvilágítóval felszerelt példányok, mindezt többféle alapanyagból előállítva, ezáltal bárki megtalálhatja az otthonához illő példányt. Ezen kívül még számtalan paraméter alapján csoportosíthatjuk a bejárati ajtókat.

Fa bejárati ajtó

Fa bejárati ajtó

Egyedi vagy szabvány méretű bejárati ajtó

A bejárati ajtó gyártása szabvány méretben sokkal rövidebb időt vesz igénybe, viszont csak szabvány méretű falnyílásba helyezhető el. A szabványtól eltérő méretű falnyílások, valamint a nem újonnan épült épületek esetében többnyire egyedi méretben gyártott bejárati ajtó beépítése szükséges. A falnyílás és az ajtó pontos méretei a helyszíni felmérés során kerülnek rögzítésre.

Üvegezett vagy tömör bejárati ajtó

A tömör kivitelű ajtók általában társas vagy panelházak esetében kerülnek beépítésre, ahol zavaró lehet a szomszédok közlekedése. Családi házak esetében a legtöbb esetben üvegezett bejárati ajtó kerül beépítésre, javítva az előszoba természetes megvilágításán.

Egyszárnyú vagy kétszárnyú

Szélesebb falnyílások esetében lehetőségünk van egyszárnyas ajtó beépítésére, egy vagy két oldalvilágítóval, valamint kétszárnyas bejárati ajtó mellett is dönthetünk.

Oldalvilágítók és felülvilágítók

Magasabb falnyílások esetén módunkban áll egy felülvilágítót elhelyezni a bejárati ajtó fölött, ami fix kivitelben a természetes fényt biztosít számunkra, nyitható kivitelben pedig szellőztetésre is alkalmas. Az oldal világítók hasonló szerepet látnak el, ide akár savmart üveget is választhatunk a kíváncsi tekintetek távoltartásához.

 

Updated: december 29, 2017 — 12:33 du.